Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødvinsaus

Rødvinssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft , eventuelt annen kraft
  • 100 g usaltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (17)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødvinssaus er en klassisk fransk sjysaus du kan lage når du skal unne deg det beste. Sausen er vel verdt ventetiden og egner seg aller best til storfe- og lammekjøtt. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft , eventuelt annen kraft
  • 100 g usaltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.
  2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.
  3. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca.15 minutter. Sil sausen.

Varier gjerne kraften etter hvilket kjøttslag du skal servere den til - altså, viltkraft til vilt, lammekraft til lam og så videre.

  1. Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
Dersom du synes sausen er for tynn, jevn den gjerne ut med litt maizenna rørt ut i kaldt vann.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 02:05:04