Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med reinsdyr og linser

Salat med reinsdyr og linser

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g belugalinser

Tyttebærvinaigrette:

  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ts dijonsennep
  • 4 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,25 ts kajennepepper

Til salaten:

  • 1 stk. rødløk
  • 600 g flatbiff av reinsdyr (1 pose)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En frisk og mettende salat med tynne skiver av reinsdyrkjøtt og en syrlig tyttebærdressing. Passer godt både som selvstendig rett eller som et spennende innslag på en buffet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g belugalinser

Tyttebærvinaigrette:

  • 2 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 ts dijonsennep
  • 4 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,25 ts kajennepepper

Til salaten:

  • 1 stk. rødløk
  • 600 g flatbiff av reinsdyr (1 pose)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 1 dl grovhakkede valnøttkjerner
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 1 stk. sikorisalat (endivie)

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og avkjøl.
  2. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Sett til side.
  3. Kutt løk i tynne båter og reinsdyrkjøtt i strimler.
  4. Varm en stekepanne og ha i smør eller margarin. Når det slutter å bruse er det varmt nok. Stek kjøttet raskt på høy varme til tet skifter farge og får en lys atekeskorpe. Når kjøttet er nesten ferdig legger du i løk og nøtter. Krydre med salt og pepper.
Her kan du godt bruke rester av reinsdyrstek, mørbrad eller filet, og kjøttet kan gjerne legges kaldt på salaten.
  1. Vend litt av dressingen inn i salaten og legg den på et serveringsfat. 
  2. Fordel kjøtt, løk og nøtter over salaten og drypp over litt mer dressing. Server med én gang, gjerne med godt, ferskt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 04:46:16