Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med krydret plommesaus

Reinsdyrfilet med krydret plommesaus

Ingredienser

4  porsjoner

Plommesaus:

  • 4 stk. plomme
  • 4 ss sukker
  • 2 ss bringebæreddik eller annen eddik
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl viltkraft
  • 1 ss smør

Blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 ss smør til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrfilet er noe av det mest eksklusive du kan tilberede og her har den fått følge av en fantastisk plommesaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Plommesaus:

  • 4 stk. plomme
  • 4 ss sukker
  • 2 ss bringebæreddik eller annen eddik
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl viltkraft
  • 1 ss smør

Blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Del plommer i to og fjern steinene. Lag et snitt i skinnet på hver halvdel. Kok opp sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned. Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin. Småkok til plommene er møre, men ikke bløte.
  2. Ta ut halvparten av plommene og mos resten i sausen. Kok videre inn til halv mengde. Sil sausen. Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Rør inn kaldt smør og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke.
  3. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Brun fileten i en varm panne med smør. Legg den over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek fileten på 125 °C i 15-18 minutter eller til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

  1. Rist aspargesbønner raskt i litt smør i en stekepanne.

Server reinsdyrfilet med blomkålpuré eller selleripuré, plommesaus og aspargesbønner.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 23:39:46