Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klassisk reinsdyrstek 3c

Steke- og koketips for reinsdyrkjøtt

Her finner du kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for  reinsdyrkjøtt.

Rett/stykningsdel

Mengde kjøtt pr. porsjon

Tilberedningsmetode

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Stek
Lårstek, bogstek

200 g

Stekes i ovn. 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer.

Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 60-65 °C 
Medium pluss: 65-70 °C 
Gjennomstekt: 75 °C

Indrefilet

200 g

Brunes raskt i panne. Etterstekes i panne i ca. 5 minutter.

 

Ytrefilet, flatbiff og mørbrad

200 g

Brunes raskt i panne. Etterstekes i ovn på 125 C. For tynnere stykker i ca. 15 – 20 min, eller til ønsket kjernetemperatur er nådd.

Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 60-65 °C 
Medium pluss: 65-70 °C 
Gjennomstekt: 75 °C

Reinbiff
Skiver av flatbiff, ytrefilet, entrecôte

200 g

Stekes i panne på sterk varme ca. 1 minutt på hver side. Etterstekes på svak varme i 2-3 minutter.

 

Finnbiff/ Reinsdyrskav


200 g

Brunes raskt på sterk varme.

 

Gryter
Bog, nakke, lår

200 g

Brunes raskt på sterk varme. Trekkes deretter i vann/kraft i ca. 45 minutter.

 

Sauté Lår, filet

200 g

Brunes raskt på sterk varme. Tilsett ingrediensene, trekke i 5 minutter.

 

Koteletter
Sadel

300 g

Stekes i panne ca. 2 minutter på hver side.

 

Reinsdyrskank

1 skank

Krydres og brunes raskt i panne. Leggs over i ildfast form og stekes på 160 °C, først med lokk i 1 time og deretter 1,5 timer uten lokk.

 

Pinnekjøtt
Saltet og tørket reinsdyrkjøtt

400 g (500 g
for storspisere)
tørrvekt

Vannes ut i ca. 30 timer i romtemperatur. Dampkokes i ca. 3 timer.

 

 

Vil du heller langtidssteke reinsdyrsteken? Her kan du lese hvordan vi anbefaler å gjøre det.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 06:12:02