Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingsalat med ris

Kyllingsalat med ris

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. isbergsalat
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. eller gul oransje paprika
  • 4 dl kokt ris , gjerne naturris
  • 2,5 dl brødkrutonger
  • 2 dl reddikspirer eller andre spirer

Dressing:

  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 dl pesto
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 499 kcal
Fett 38.3 g
Protein 32.5 g
Karbohydrat 6 g 
Jern 2.1 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kokte du litt for mye ris til middag i går? Ta vare på restene og la dem fortsette inn i en nydelig og mettende rissalat - en nydelig, lett middag eller en super lunsjrett. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 0,5 stk. isbergsalat
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. eller gul oransje paprika
  • 4 dl kokt ris , gjerne naturris
  • 2,5 dl brødkrutonger
  • 2 dl reddikspirer eller andre spirer

Dressing:

  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 dl pesto
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 499 kcal
Fett 38.3 g
Protein 32.5 g
Karbohydrat 6 g 
Jern 2.1 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Rissalaten er en fin måte å få brukt opp både ris- og grønnsaksrester. Har du ikke alle ingrediensene som står over, kan de garantert byttes ut med andre ingredienser.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

 

Kyllingsalat med ris

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 22:34:30