Pasta carbonara

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

De lærde strides i om det skal være kremfløte eller ikke i en ekte carbonara. Denne oppskriften er uten, men får allikevel fløyelsmyk, silkeglatt og kremet konsistens. Denne gangen laget med godt norsk bacon og trygge egg fra iherdige norske høner.

Ingredienser

  • 200 g bacon i små terninger
  • 500 g fersk spagetti
  • 4 stk egg
  • ca. 2 ss finrevet parmesan
  • 2 ss hakket frisk timian , eller andre urter
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 4 stk eggeplomme

Slik gjør du

1. Skal du bruke fersk spagetti tar dette kun 2 minutter å koke i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta fra butikken bør du derimot koke pastaen allerede nå. Du får best resultat om du følger anvisningen på pakken.

2. Stek baconterninger i en varm panne.

Hvis du bruker en stekepanne med slippbelegg trenger du ikke noe stekefett når du steker bacon. Om du ikke har en slik panne kan det være lurt å ha litt margarin eller olje i panna ved steking.

3. Visp sammen hele egg, finrevet parmesan, timian og pepper. 

4. Hell kokt pasta i et dørslag og ha den tilbake igjen i kasserollen. Vend inn egg- og parmesanblandingen. Eggeblandingen blir delikat kokt av varmen fra spagettien. Varmt nok til at eggeblandingen tykner, uten at det blir eggerøre. 

Hvis pastaen blir litt klissete kan du enkelt løse dette «problemet» ved å tilsette et par spiseskjeer av pastavannet.

5. Tilsett stekt bacon og smak til med kvernet sort pepper 

Server gjerne på varme tallerkener og høvle over litt parmesan ved servering. Server retten med rå eggeplomme på toppen.

Du kan enkelt lage pastaen selv.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.