Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinert lammelår fra Syria

Marinert lammelår fra Syria

Ingredienser

porsjoner

Marinade

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss salt

Ris med paprika og krydder

  • 0,5 l basmatiris
  • 1 l vann
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 2 ss solsikkeolje
  • 4 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lam med smak av Midt-Østen! Samer marinerer med 7-krydder og langtidssteker lammelåret, noe som gjør det ekstra mørt og saftig. Les historien om brobyggeren fra Aleppo.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Marinade

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss salt

Ris med paprika og krydder

  • 0,5 l basmatiris
  • 1 l vann
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 2 ss solsikkeolje
  • 4 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel

Slik gjør du

  1. Bland sammen yoghurt, romtemperert smør, olje, malt gurkemeie, ingefær, nellik, kanel, muskatnøtt, allehånde, pepper og salt.
  2. Stikk flere hull (ca 2 cm dype) i lammelåret med en spiss kniv. Bruk hendene til å smøre steken inn med marinaden. Vær nøye med å få marinaden godt inn i hullene. Legg kjøttet på et fat, dekk til og sett kaldt i minst to timer, helst over natten.
  3. Pakk lammelåret først godt inn i bakepapir og deretter i aluminiumsfolie slik at det blir helt forseglet. Legg det i en langpanne.
  4. Plasser formen et stykke ned i ovnen og stek i 4 timer på 250 °C. Pass på at pakken er helt tett hele tiden, slik at damp og stekesjy holder seg inne i pakken.
  5. Ha risen i en skål og hell over lunkent vann. Sett til side i ca. 20 minutter.
  6. Kutt løk og paprika i små terninger.
  7. Varm olje i en kjele og fres løk og paprika til det er mykt og blankt. Tilsett kardemommekapsler, laurbærblad og kanel. Krydre med litt salt.
  8. Ha risen i et dørslag og la den renne godt av seg. Hell risen i kjelen og tilsett kokende vann til det står ca. 2 cm over risen. Bring til kokepunktet, senk varmen og la risen trekke i ca. 15 minutter. Bruk en gaffel og «fluff» opp risen før servering.
  9. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i pakken på benken i ca. 20 minutter, gjerne mer. Pakk ut kjøttet og skjær det i skiver.
  10. Legg risen på et stort fat og plasser lammelåret oppå. Server rykende varmt.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 11:36:59