MatStart bygger matglede gjennom kreative matoppskrifter - Pressemeldinger - Presse - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Familie på kjøkken 2

MatStart bygger matglede gjennom kreative matoppskrifter

MatStart-konseptet fra MatPrat har det siste året bidratt til å fylle norske kjøkken med ekte matglede og kunnskap gjennom matoppskrifter tilrettelagt for barn. Disse oppskriftene bidrar til mestringsfølelse hos barnet samtidig som det gir foreldrene den tryggheten de trenger for å slippe barna løs. Skolestart nærmer seg og i den forbindelse retter MatStart nå fokuset mot enkle men likevel spennende «etter-skoletid-retter».

MatStart = matglede + matkunnskap

MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt lanserte www.matstart.no i august i fjor, og har opplevd en solid mottagelse med over 1 million sidevisninger. «Målet med MatStart har vært å utvikle et matunivers som på en morsom og forklarende måte viser barna hvordan de kan lage mat» sier matrådgiver Britt Marlene Kåsin. Hun er prosjektleder for satsningen og gleder seg over mottagelsen konseptet har fått hos både små og store. «Barnas engasjement vises blant annet gjennom deres søte, morsomme og til tider kreative kommentarer på oppskriftene»:

«Etter-skoletid-mat»

I anledning skolestart utvides oppskriftstilbudet på www.matstart.no og da spesielt med såkalt «etter skoletid-mat». Det vil si enkel mat som kan lages mens man venter på at mor eller far skal komme hjem. Oppskriftene er bygd rundt råvarer som mest sannsynlig allerede finnes i kjøleskapet, nemlig egg og pålegg. «Dette er enkle oppskrifter som barn trygt kan lage på egen hånd, og er et godt og sunt alternativ til mye annet som er lett å spise når man kommer halvsulten hjem fra skolen» understreker Britt Marlene.

Om MatStart

MatStart presenterer barna for et bredt spekter av oppskrifter som de kan bruke enten når de lager lunsj, middag eller noe kjapt, enkelt, sunt og godt etter skoletid. Konseptet tilbyr over100 enkle, spennende og kreative oppskrifter spesialdesignet for barn primært i alderen 9–12 år. Gjennom nøye utviklede og testede digitale og visuelle løsninger kommuniserer MatStart til barna på et språk de forstår og kan relatere til. MatPrat ønsker gjennom MatStart å skape matglede samt bedre den generelle kunnskapen om mat hos den oppvoksende generasjonen.

For mer informasjon om konseptet eller foto, kontakt MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt direkte eller besøk hjemmesiden www.matstart.no ellerwww.matprat.no 

Pressekontakt: Anja Johansen
Mobil 905 87 858
Mail: anja.johansen@matprat.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.141, server:MP-PRD-WEB10 17.07.2018 04:14:38