Salt i sola - Nyheter - Presse - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Melon og spekemat

Salt i sola

Om du er mann, under 24 år og bosatt i Trøndelag eller på Østlandet viser en undersøkelse gjennomført av Synovate at spekemat er sommermaten din.

 - Spekemat er populær mat i hele Norge, men mest populær hos de unge trønderne og østlendingene, sier matrådgiver Oda Christensen i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

En liten tallerken på terrassen eller som skikkelig festmat. Med et spennende og godt utvalg av tilbehør, kan gjestene plukke og mikse selv etter egen smak og eget tempo. Undersøkelsen Norske Spisefakta 2010 gjennomført av Synovate viser at det er i Midt-Norge og på Østlandet at spekematen er oftest å finne på middagsbordet. - Undersøkelsen viser også at det er de yngre opp til 24 år og de eldre på pluss 60, som allerhelst tar frem spekematen, sier Oda Christensen.

For oss nordboere er spekematen skikkelig sommermat. Og kombinasjonen salt og søtt er en vinner på tallerkenen. Jordbær og spekeskinke, epler og fenalår, spekepølse og rømmegrøt. Når man i tillegg låner noen ideer fra sydligere strøk får man bare understreket hvor perfekt spekemat er som sommermat, uansett hvor man bor i vårt langstrakte land!

TIPS: Beregn ca. 150 g per person når du har enkelt tilbehør som salat, flatbrød og rømme. Har du tyngre tilbehør som potetsalat og eggerøre, eller at spekematen er en del av en rett, kan du beregne mindre. Som regel går det mest spekeskinke, så det kan være lurt å beregne halvparten av denne. Resten kan fordeles på fenalår og spekepølser.

Kontakt:

Matrådgiver Oda Christensen, MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.141, server:MP-PRD-WEB09 20.07.2018 16:35:50