skip navigation
matprat logo
Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

Reinsdyr er nyttårsmat

Nyttårsaften er den dagen flest nordmenn spiser reinsdyr til middag.

– Ikke rart, fordi reinsdyrkjøtt oppfattes som litt eksklusiv gjestemat, sier markedssjef Even Nordahl i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

I tre prosent av alle norske hjem serveres reinsdyrkjøtt på nyttårsaften, viser tall fra Ipsos MMI.

– Det kan høres lite ut, men det blir mange tusen familier. Og husk at fileter, biffer og stek av reinsdyr er urnorsk kjøtt som vi har begrenset tilgang på, sier Nordahl.

Han tror mange nordmenn kan tenke seg å ha reinsdyr på menyen i romjula eller på nyttårsaften.

– Vi er ikke like tradisjonsbundne i matveien på nyttårsaften som i julen. Reinsdyr er lett å lykkes med fordi det er mørt, og derfor er det så godt egnet hvis man vil imponere gjestene.

Men reinsdyrkjøtt er ikke bare egnet som nyttårsmat. En god reinsdyrstek, eller en gryte med finnbiff, er tradisjonsrik romjulsmat.

Skrytemat

Ifølge en fersk undersøkelse fra Mediacom mener nordmenn flest at reinsdyrkjøtt er det mest smakfulle kjøttslaget. At det dessuten oppfattes som rent og naturlig, er viktige tilleggskvaliteter.

– Du kan gjerne si at reinsdyrkjøtt er skrytemat, noe vi serverer når vi vil vise fram det beste fra det norske kjøkken, sier Even Nordahl.

Han forteller at nordisk mat er blitt moderne og høyaktuelt på flotte restauranter over hele verden.

– Reinsdyrkjøtt representerer det norske kjøkken på en fantastisk måte. Kjøttet er forholdsvis mørkt på farge og har en utpreget viltsmak, sier Nordahl.

Kraftig smak

I butikkene er det mest vanlig å få kjøpt reinsdyrfilet, reinsdyrstek og finnbiff, men du kan også få tak i biffer.

Du kan gjerne kombinere reinsdyrkjøtt med andre kraftige smaker, både når det gjelder tilbehør på tallerkenen og i glasset.

– Ekstra godt passer det med det som er høstet i naturen, som sopp og bær, sier Even Nordahl.

Vi spiser i gjennomsnitt bare 300 gram reinsdyrkjøtt i året, og det utgjør ikke mer enn et par middager per nordmann.

 

Kontaktpersoner:

  • Markeds- og utviklingssjef Even Nordahl i MatPrat, telefon: 91 51 95 54
  • Presseansvarlig Trude E. Henrichsen i MatPrat, telefon: 93 09 45 95
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.21, server:MP-PRD-WEB08 26.05.2017 22:40:24