Grilling gir sommerfølelse - Nyheter - Presse - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Grill sommer 2012 m Liv Leira og Anette F. Hansen

Grilling gir sommerfølelse

Grilling gir oss nesten bare positive assosiasjoner, viser en ny undersøkelse.

Den som tror at nordmenn forbinder grilling med røyk og svidd mat tar grundig feil, viser en fersk spørreundersøkelse Synovate har gjort for Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

- Grilling er synonymt med sommer for tre av ti nordmenn. Kos, hygge, sol og god mat er andre positive assosiasjoner som når høyt på listen, sier informasjonssjef Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Av produkter og merkenavn kommer mat, pølser, Rema 1000, kjøtt og koteletter alle på topp-10 listen.

- Det virker som gode sommerminner er knyttet nært til grilling. Det er totalt bare to prosent som nevner røyk og svidd mat når de skal beskrive grilling, sier hun.

Sosial vinner

I mai starter grillsesongen for alvor her i landet, og Opplysningskontoret oppfordrer oss til å grille mer.

- Folk flest liker grillmat, det er lettvint og ikke minst sosialt. Det er lettere å be naboer og venner over til et grillmåltid ute, enn en middag inne. Barna kan leke sammen ute og man behøver ikke bekymre seg for rot inne, mener Åse Kringlebotn.

De siste årene har det skjedd en enorm produktutvikling innen grillmat, og det finnes sunne og gode alternativer av alle kjøttslag.

- Som regel er det tilbehøret som gjør noen grillmåltider til kaloribomber. Det er lurt å grille kjøtt med litt fett på for å få det saftig, så kan man heller skjære bort fettet etterpå.

Renskårne fileter av kalkun, kylling og svin er de aller magreste alternativene.

Bli inspirert!

- Det skal være lov å kose seg med grillmaten med god samvittighet, men blir det mange grillmåltider gjennom sommeren er det lurt å variere.

Variasjon er også et nøkkelord for tilbehøret.

- Friske hjemmelagede salater er som regel både sunnere og bedre enn ferdiglaget. Potetsalat og fete dressinger bør helst ikke være fast følge til grillmaten hvis man vil holde vekten.

Nettstedet matprat.no har mange tips til god grillmat. Tidligere var nettstedet forbeholdt retter med kjøtt av svin, storfe, lam og reinsdyr. Nå oppdateres oppskriftene fortløpende med retter med kalkun, kylling og egg. Det skjer fordi Opplysningskontoret for kjøtt ble slått sammen med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt tidligere i år.

Kontaktpersoner i Opplysningskontoret for egg og kjøtt:

  • Informasjonssjef Åse Kringlebotn, mobil: 916 24 600
  • Matrådgiver/presseansvarlig Oda Christensen, mobil: 936 52 522

Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Artikler, bilder og videoer er til fri bruk i pressen. Denne artikkelen er skrevet for Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.141, server:MP-PRD-WEB09 19.07.2018 02:09:37