Yrkes NM med disiplin: Kjøttfag - Aktivitetskalender - Presse - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Yrkes-NM kjøttdag

Yrkes NM med disiplin: Kjøttfag

Årets Yrkes-NM går av stabelen i Trondheim 28.-30. oktober. Mer enn 300 ungdommer fra hele landet skal konkurrere i sitt fag. Matrådgiver Bjørn Tore Teigen fra MatPrat, er med som hoveddommer for NM i finstykk.

Hele landet er representert og uttaket til de ulike konkurransene har foregått siden tidlig i våres. I Yrkes NM i kjøttfag står det 22 finalister igjen. De som skal konkurrere kommer fra de fire kjøttfagene:

  • Slakter,
  • Kjøttskjærer,
  • Pølsemaker
  • Butikkslakter

Bjørn Tore Teigen har vært med som dommer siden år 2000 og stiller i år for femtende gang som hoveddommer i NM i finstykk som har 7 finalister.

Hva blir vektlagt?

Tid, håndferdighet, hygiene, resultat og presentasjon av gryte og panneferdige retter.  

Fint utstillingsvindu

- Målet med Yrkes NM er å fremme yrkesstoltheten og å vise faget fram for skoleelever. Deltagerne er i alderen ca. 16- 25 og er selv enten lærlinger eller elever. Felles for årets finalister innen kjøttfag, er at alle jobber i butikk.

I kategorien NM i kjøttfag er også kjøttskjæring en av oppgavene, og her er det 15 finalister. Hovedsommer her er Vigleik Haugen, fra Animalia.

Animalia har et rammeverk på hvor stort/mye uttaket skal være og i denne kategorien, hvor det er det tid og utbytte som teller mest.

Arrangør er NHO Mat og Landbruk, ved Espen Lynghaug.

Arrangementer er gratis for skoleelever.

 

For ytterligere informasjon:

www.worldskills.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.160, server:MP-PRD-WEB07 15.08.2018 20:53:23