skip navigation
matprat logo

Tid for kalkun

Torsdag 27. november er det igjen tid for den store takksigelsesfesten. For mange amerikanere er Thanksgiving like stort som juleaften. 


Foto:
 
MatPrat

Amerikanerne feirer Thanksgiving – takksigelsesdagen – den fjerde torsdagen i november. Da skal familie og venner samles med raushet over et godt måltid kalkun. Det har de gjort i 400 år for å minnes hvordan indianere hjalp pilegrimer i deres nye hjemland.

Ung tradisjon i Norge

Fram til rundt 1980 tallet, var kalkun en relativ ukjent råvare på norske middagsbord.

- I begynnelsen var det kun helstekte kalkuner som gjaldt som festmat, opplyser Gunnar Thoen, Markedsanalytiker i MatPrat.  – Etterhvert har utvalget av kalkunprodukter blitt større og i dag ligger forbruket per person et sted mellom 2 - 2.5 kilo i året. Etter en periode med utflating i forbruket virker det å være liten økning fra 2011 og frem til i dag. 

Fast på menyen står kalkun. Når det gjelder stuffing, har de fleste amerikanske familier imidlertid sin helt spesielle variant. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.24, server:MP-PRD-WEB10 28.06.2017 14:11:59