skip navigation
matprat logo
Helstekt kalkun 1.jpg

Tid for kalkun

Torsdag 27. november er det igjen tid for den store takksigelsesfesten. For mange amerikanere er Thanksgiving like stort som juleaften. 


Foto:
 
MatPrat

Amerikanerne feirer Thanksgiving – takksigelsesdagen – den fjerde torsdagen i november. Da skal familie og venner samles med raushet over et godt måltid kalkun. Det har de gjort i 400 år for å minnes hvordan indianere hjalp pilegrimer i deres nye hjemland.

Ung tradisjon i Norge

Fram til rundt 1980 tallet, var kalkun en relativ ukjent råvare på norske middagsbord.

- I begynnelsen var det kun helstekte kalkuner som gjaldt som festmat, opplyser Gunnar Thoen, Markedsanalytiker i MatPrat.  – Etterhvert har utvalget av kalkunprodukter blitt større og i dag ligger forbruket per person et sted mellom 2 - 2.5 kilo i året. Etter en periode med utflating i forbruket virker det å være liten økning fra 2011 og frem til i dag. 

Fast på menyen står kalkun. Når det gjelder stuffing, har de fleste amerikanske familier imidlertid sin helt spesielle variant. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.53, server:MP-PRD-WEB09 16.12.2017 00:28:05