Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelagde lomper

Potetlomper

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon av denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

  • 1 kg melen potet , for eksempel Beate, Kerrs Pink, Pimpernel el. mandelpotet
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel + mel til utbaking
  • 1 dl siktet rugmel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Potetlomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som, og du belønnes med noen fantastisk gode lomper. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag disse potetlompene selv!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon av denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

  • 1 kg melen potet , for eksempel Beate, Kerrs Pink, Pimpernel el. mandelpotet
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel + mel til utbaking
  • 1 dl siktet rugmel

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan servere potetlomper på samme måte som potetlefser. Prøv for eksempel lefserull med sylte, lefserull med fenalår, lefseruller med lammerull eller lefse med sild og poteter.

Har du egen takke, så kanskje du også vil prøve deg på å bake kling? Kling er søte lefser.

Hjemmelagde lomper

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 17:50:25