Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pølse med sommerlig potetsalat

Pølse med sommerlig potetsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. chilipølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Potetsalat:

  • 200 g nypotet
  • 0,5 stk. avokado i grove biter
  • 50 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 dl majones
  • 1 ss seterrømme
  • 1 ss reven frisk pepperrot
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ts tabasco
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • 4 stk. reddik i tynne skiver
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pølse er skikkelig norsk streetfood. Mat som er enkel å ta med seg på farten, eller som raskt kan gå fra å være den tradisjonelle med ketsjup og sennep til en større smaksopplevelse. Topp pølsa med en frisk potetsalat med reddiker og pepperrot. Yum!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. chilipølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Potetsalat:

  • 200 g nypotet
  • 0,5 stk. avokado i grove biter
  • 50 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 dl majones
  • 1 ss seterrømme
  • 1 ss reven frisk pepperrot
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ts tabasco
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • 4 stk. reddik i tynne skiver

Slik gjør du

  1. Start med potetsalaten. Kok poteter. Avkjøl og kutt i grove biter.
  2. Bland potetbiter med resten av ingrediensene til potetsalaten. Spar litt urter og reddik for å drysse over ved servering. Sett i kjøleskapet, for å la det trekke smak.
  3. Skjær 2-3 små snitt på hver side av pølsene og legg dem på grillen. Grill pølsene til de er pent gylne rundt det hele, ca. 2-3 minutter.
  4. Varm pølsebrød på grillen. Legg i pølsene og topp med potetsalat og dryss over urter og reddik.  

Det blir ekstra godt hvis du lager hjemmelagde pølsebrød

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 19:42:28