Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza med kyllingkjøttdeig

Pizza med kyllingkjøttdeig

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss nøytral olje eller margarin til steking
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,25 ts grovt chilikrydder
  • 1 stk. ferdig pizzadeig (rå), langpanne

Topping:

  • 1 glass pizzasaus
  • 3 dl revet hvitost
  • 2 blader grønnkål
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 5 stk. frisk grønn asparges
  • 1 dl frosne erter
  • 1 stk. sitron i skiver (kan sløyfes)
  • 1 pk pinjekjerner (á 50 g )
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Enten med ferdig pizzabunn eller hjemmelaget pizzadeig kan du lage deg en digg kyllingpizza, toppet med friske asparges, erter og sitron. Det er knallgodt til fredagskvelden det!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss nøytral olje eller margarin til steking
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,25 ts grovt chilikrydder
  • 1 stk. ferdig pizzadeig (rå), langpanne

Topping:

  • 1 glass pizzasaus
  • 3 dl revet hvitost
  • 2 blader grønnkål
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 5 stk. frisk grønn asparges
  • 1 dl frosne erter
  • 1 stk. sitron i skiver (kan sløyfes)
  • 1 pk pinjekjerner (á 50 g )

Slik gjør du

  1. Stek kyllingkjøttdeig i en varm stekepanne med olje eller margarin til kjøttdeigen har fått en gyllen farge. Ha i revet hvitløk og chilikrydder. Smak eventuelt til med salt og pepper. 
  2. Rull ut pizzadeigen, og legg den på et bakepapirkledd stekebrett, smør på pizzasaus og dryss over revet ost. 
Har du ekstra tid - lag gjerne pizzadeigen selv.
  1. Fordel den stekte kjøttdeigen utover pizzabunnen. 

4. Riv grønnkål i mindre biter. Ha noen dråper olje på grønnkålen og vend det raskt sammen før du legger kålen på pizzabunnen. 

5. Del asparges i to, sitron i tynne, tynne skiver. Legg asparges, erter og sitronskiver på pizzabunnen. Dryss pinjekjerner over.

Skjær gjerne av det gule skallet og den hvite hinnen på sitronen før du skjærer den i tynne skiver - om du ønsker en mindre bitter smak.

6. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek pizzaen på 220 °C i 12-15 minutter.

Dryss gjerne litt ekstra chilikrydder over før servering om du liker det litt hot. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 03:31:04