Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnekjøtt med bbq-saus

Pinnekjøtt med bbq-saus

Ingredienser

porsjoner

Bbq-saus:

  • 500 g ketchup
  • 250 g brunt sukker
  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 ss tabasco
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde

Rødkål-slaw:

  • 200 g rødkål
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hva med en herlig variant av pinnekjøtt? Denne oppskriften med bbq-saus og en rødkål-slaw. Vi har brukt julekrydder i bbq-sausen, og det smaker utrolig godt! En kombinasjon av nellik og allehånde ringer julen inn.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Bbq-saus:

  • 500 g ketchup
  • 250 g brunt sukker
  • 1 dl sterk kaffe
  • 1 ss tabasco
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde

Rødkål-slaw:

  • 200 g rødkål
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss majones
  • 3 ss lettrømme
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du

1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur.

Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning. I butikken får du også kjøpt ferdig utvannet pinnekjøtt, beregn da ca. 600 gram pr. person.

2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.  Fyll på vann til det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann.

3. Når kjøttet er ferdig kokt legger du det på benken til det er avkjølt.

4. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål i fine strimler. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Bruk gjerne et rivjern.

5. Ha strimlene i en bolle og strø på salt. Bruk gjerne gummihansker på hendene og gni kålen og gulrøttene sammen med saltet, slik får du en noe mykere grønnsaker. Hell av eventuelt vann som samler seg i bunnen av skålen.

6. Del rødløk i to, og skjær den i tynne skiver. Bland løken med rødkål og gulrot.

7. Bland de øvrige ingrediensene i en bolle for seg, og deretter inn i kålblandingen. La rødkål-slawen stå i kjøleskap frem til servering.

8. Løs opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til bbq-sausen med tabasco. Tilsett krydder og la stå i minst 10 minutter.

9. Legg pinnekjøttet på et stekebrett med bakepapir. Smør inn pinnekjøttet med bbq-sausen og grill det på høy varme til de blir gylne.

Server med rødkål-slaw og litt ekstra bbq-saus for de som vil ha det. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: O julemat med din glede

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 03:40:02