Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spicy salat på glass

Spicy salat på glass

Ingredienser

porsjoner
  • 80 g risnudler
  • 1 ts sesamolje
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 4 stk. vårløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pk cherrytomat
  • 2 stk. gulrot
  • 1 pose blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ts sesamfrø

Dressing:

  • 3 ss nøytral nøytral olje
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 302,5 kcal
Fett 14,3 g
Protein 6,17 g
Karbohydrater 34,5 g
Jern 1,95 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salat på glass er gøy! Og mulighetene er mange. Her har vi lagd en spicy, asiatisk dressing og fylt glasset med friske grønnsaker, nudler og urter. Perfekt tilbehør til grillmaten, eller som piknikmat i parken eller på stranden.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 80 g risnudler
  • 1 ts sesamolje
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 4 stk. vårløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pk cherrytomat
  • 2 stk. gulrot
  • 1 pose blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ts sesamfrø

Dressing:

  • 3 ss nøytral nøytral olje
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 302,5 kcal
Fett 14,3 g
Protein 6,17 g
Karbohydrater 34,5 g
Jern 1,95 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ikke juliennejern: Lag gulrotstrimler med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av gulroten. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.

Rett før servering, snu glasset, slik at dressingen blir fordelt over salaten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 24.04.2024 21:08:41