Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Snickerskake

Snickerskake

Ingredienser

porsjoner

Brownie:

  • 3 dl sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 2 stk. egg

Hvit sjokolademousse:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. gelatinplater
  • 100 g marshmallows

Karamellsaus:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør

Topping:

  • 1 dl salte peanøtter
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ts kokosfett (delfiafett)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De fleste elsker kombinasjonen av salte peanøtter dynket i karamell og sjokolade! Snickerskake gir deg alt det beste i én form, noe gjestene dine kommer til å digge! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Brownie:

  • 3 dl sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 2 stk. egg

Hvit sjokolademousse:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. gelatinplater
  • 100 g marshmallows

Karamellsaus:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør

Topping:

  • 1 dl salte peanøtter
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ts kokosfett (delfiafett)

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre til brownierøren i en bakebolle.
  2. Tilsett smeltet smør og egg. Rør alt godt sammen.
  3. Smør en liten form, ca. 20x30 cm og dekk den med bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover. 
  4. Stek kaken midt i ovnen på 150-160 °C i 45-50 minutter. Avkjøl helt. 
  5. Grovhakk hvit sjokolade til sjokolademoussen og ha det i en bolle.
  6. Legg gelatinplater til bløt i kaldt vann. 
  7. Ha fløte i en tykkbundet kjele, varm opp på medium varme. Tilsett gelatinplaten og rør rundt til den er oppløst. Ha i marshmallows og rør rundt til det er smeltet.
  8. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør rundt til sjokoladen har smeltet. 
  9. Ha blandingen over i kakeformen og sett kjølig til det har stivnet. 
  10. Ha fløte, sukker og sirup til karamellsaus i en vid, tykkbundet kjele. Bland det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
  11. La det koke på middels varme i ca. 30 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften bør du beregne 10-15 minutter lengre koketid.
  12. Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til den kommer opp i 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. Det er bedre at dråpen er for myk, enn for hard. 
  13. Når karamellen har riktig temperatur eller har bestått "dråpetesten", tilsett smør i terninger. Rør smøret godt inn i karamellblandingen. 
  14. Hell karamellsaus på den stivnede sjokolademoussen og dryss på salte peanøtter. 
  15. Smelt sjokolade og delfiafett til toppingen over vannbad og hell i kakeformen. Sett det kjølig til sjokoladen har stivnet. 

Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en myk kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.

Skjær kaken opp i passende biter. Oppbevar kaken kjølig eller i fryseren. 

Snickerskake

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 07:32:43