skip navigation
matprat logo

Posjerte egg

– og hvordan finne eggets perfekte koketid

Posjerte egg

Har du noen gang lurt på hvordan du kan tilberede et egg slik at det ser ut som det er stekt og smaker som det er kokt...og det helt uten skall?? Ventetiden er over – i denne episoden skal gutta for første gang porsjere egg og det på hele to forskjellige måter!

SLIK POSJERER DU EGG

Turmat

Det høres fancy ut og smaker godt. Lær hvordan du posjerer egg.

Slik gjør du

Bruk kjøleskapkalde, ferske egg.
  1. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen så det ikke fosskoker.
  2. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli ned i vannet.
  3. Posjér eggene (dvs la eggene stivne i vannet) i 3-4 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann med en hullsleiv.
  4. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. 

Ikke posjér mer enn fire egg av gangen!

Se hvordan posjere egg