Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

Podcast klassisk lammestek

Øistein og Erlend med lammelår 23

Klassisk lammestek

– og hvordan bene ut låret helt på egenhånd

Klassisk lammestek

Å fikse ting med verktøy gir en deilig mestringsfølelse – så også på kjøkkenet. I denne episoden skal gutta lage klassisk lammelår, men før de begynner tilberedingen tar de i bruk både sag og utbeningskniv! Vi skal også lære at den beste sausen finner du i langpanna.

Turmat

Ingredienser

Slik gjør du

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.

Flere oppskrifter på lammestek