Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nugattisnurrer med appelsinglasur

Nugattisnurrer med appelsinglasur

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 nugattisnurrer.

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk tørrgjær, for søte deiger
  • 6 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 stk. egg til pensling
  • 3 ss sukkerlake (kan sløyfes)

Fyll:

  • 300 g nugatti
  • 2 ss appelsinjuice

Appelsinglasur:

  • 100 g melis
  • 2 ss appelsinjuice
  • 1 ts gul konditorfarge
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nugattisnurrer er enkle å lage, de smaker supergodt og kan fort bli barnas nye favoritt på kakebordet. Appelsinglasuren bidrar med litt syrlighet som gjør dem enda mer uimotståelige.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 15 nugattisnurrer.

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 1 pk tørrgjær, for søte deiger
  • 6 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 stk. egg til pensling
  • 3 ss sukkerlake (kan sløyfes)

Fyll:

  • 300 g nugatti
  • 2 ss appelsinjuice

Appelsinglasur:

  • 100 g melis
  • 2 ss appelsinjuice
  • 1 ts gul konditorfarge

Slik gjør du

ddkkd.       Bruk romtempererte ingredienser. Ha alt i en bakebolle, men hold av 1 dl melk og smøret til senere i elteprosessen.

2.       Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes melken litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. 

3.       Tilsett smør og kjør deigen på sakte fart til smøret er blandet helt inn. Ha deigen i en stor bakebolle og dekk til med plastfolie. Sett til heving i ca. 1 time.

4.       Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle den ut til 1 cm tykk rektangelformet leiv. Smør Nugatti i et jevnt lag over hele leiven.

5.       Rull leiven sammen til en pølse og skjær den i skiver. Plasser skivene tett inntil hverandre i en godt smurt langpanne. Dekk langpanna med et klede og etterhev i minimum 30 minutter.

6.       Pensle nugattisnurrene med sammenvispet egg og sett formen midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

7.       Lag appelsinglasur ved å røre sammen melis og appelsinjuice. Juster fargen med konditorfarge.

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Kanskje du også er interesert i en annen bollevariant med sjokolade? Hveteboller med sjokoladekrem er også digg!

Nugattisnurrer med appelsinglasur

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 05:06:01