Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet laks med frisk salsa

Grillet laks med frisk salsa

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g laksefilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 4 stk. store hvetetortilla , eventuelt fullkornstortilla

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pk cherrytomat (á 250 g)
  • 2 stk. vårløk
  • 1,5 stk. avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 643,3 kcal
Fett 38,5 g
Protein 34,1 g
Karbohydrater 38,2 g
Jern 1,9 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fisketaco! En smaksrik og spennende rett for både store og små. Grillet fisk med en søtlig glaze gjør seg godt til den friske og litt spicy salsaen. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g laksefilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 4 stk. store hvetetortilla , eventuelt fullkornstortilla

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pk cherrytomat (á 250 g)
  • 2 stk. vårløk
  • 1,5 stk. avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Glaze:

  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 643,3 kcal
Fett 38,5 g
Protein 34,1 g
Karbohydrater 38,2 g
Jern 1,9 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lag tortillachips av tortillalefserestene. Klipp dem i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 160 °C i 10 min. Avkjøl.
Anrett tortillalefser med frisk salsa og grillet laks, server gjerne med noen grillede lime og pynt med frisk koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 07:36:36