Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kirsebærclafoutis

Kirsebærclafoutis

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne kirsebær

Røre:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 2,5 ss siktet hvetemel
  • 50 g malte mandler
  • 1 ss smør til formen

  • 0,5 ss melis til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Clafoutis er en type ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær som her, og toppet med et fint dryss melis. Server den lun med selskap av lettvispet krem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne kirsebær

Røre:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 2,5 ss siktet hvetemel
  • 50 g malte mandler
  • 1 ss smør til formen

  • 0,5 ss melis til pynt

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.

2. Del kirsebær i to og fjern steinene.

3. Visp sammen alle ingrediensene til en glatt og klumpfri røre. Fordel kirsebærene i formen og hell røren forsiktig over. Plasser formen midt i ovnen og stek clafoutisen i 25-30 minutter, eller til den har hevet seg og blitt gyllen på overflaten.

Dryss over melis og server med lettvispet krem.

Tips: bytt gjerne ut kirsebærene med modne plommer eller norske moreller.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2024 15:28:09