Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Ingredienser

porsjoner

Blinis:

  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk. eggehvite
  • 2 ss smør til steking

Urterømme med agurk:

  • 0,5 stk. agurk
  • 3 dl lettrømme
  • 1 ss hakket frisk dill , evt. timian eller oregano

Topping og pynt:

  • 6 skiver røkelaks
  • 1 stk. finhakket rødløk til pynt
  • 3 stilker frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blinis servert med røkelaks og urterømme er en enkel og elegant forrett som dessuten smaker utrolig godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Blinis:

  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk. eggehvite
  • 2 ss smør til steking

Urterømme med agurk:

  • 0,5 stk. agurk
  • 3 dl lettrømme
  • 1 ss hakket frisk dill , evt. timian eller oregano

Topping og pynt:

  • 6 skiver røkelaks
  • 1 stk. finhakket rødløk til pynt
  • 3 stilker frisk dill

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 23.04.2024 16:06:02