Spinatpai

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En nydelig pai som passer både som selvstendig vegetarisk måltid, eller som tilbehør til for eksempel grillmat. Restene er supre som lunsj, eller i matpakka når du skal på tur. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 150 g hvetemel
  • 100 g smør
  • ½ dl vann
  • ¼ ts salt

Fyll

  • 1 pose frossen spinat , ca 400 g
  • 150 g fetaost
  • 3 stk vårløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 5 stk egg
  • dl fløte eller melk
  • ¼ ts malt muskat

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser. La deigen hvile i ca 30 minutter (deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca. én uke).
  2. Varm stekeovnen til 200 °C. Kjevle ut deigen og kle en paiform (ca 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer med den. Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris, bønner eller liknende. Forstek paiskallet i 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret (ta vare på ris/bønner til neste gang du baker pai).
  3. Tin spinat etter anvisning på pakken og klem ut så mye av vannet som mulig.
  4. Kutt vårløk fint. Smuldre fetaost med en gaffel.
  5. Visp sammen egg, fløte og muskat. Bland inn spinat, vårløk, fetaost og hvitløk. Smak til med litt salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet.
  6. Senk varmen i ovnen til 150 °C og sett paiformen på nest nederste rille i 30-40 minutter, eller til eggemassen har stivnet og overflaten begynner å få litt farge. Server paien varm eller lun, gjerne med en frisk, grønn salat. 

Vi har laget vår pai med frossen, hel spinat. Du kan selvfølgelig lage den med frisk spinat også. Da må spinaten varmebehandles først. Det går også godt an å blande eller erstatte spinat med andre bladgrønnsaker som for eksempel grønnkål eller svartkål, eller med friske nesler om våren. Friske urter som persille eller dill vil også sette en spiss på paien. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.