Paideig

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Paideig er enkelt å lage og kan fylles med det du selv ønsker. Bare fantasien setter grenser.

Ingredienser

Nok til 2 paier

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann
  • ½ ts salt

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser.
  2. La deigen hvile i ca 30 minutter (deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca. én uke).
  3. Varm stekeovnen til 200 °C.
  4. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle en paiform (ca 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer med den.
  5. Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris, bønner eller liknende.
  6. Forstek paiskallet i 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret (ta vare på ris/bønner til neste gang du baker pai).

Dermed er paibunnen  klar til å fylles med ønsket fyll og stekes videre.

Lag grov paideig ved å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt mel. 

Paideigen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke, og kan fryses i minst en måned. La den ligge på benken en stund før du kjevler den ut. 

Paideigen kan også brukes til galette, pai som lages uten form, empanadas, små eplehalvmåner og en rekke andre bakverk.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.