Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ost og løkpai

Ost- og løkpai

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 2 stk. løk
  • ca. 200 g revet hvitost
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ss hakket frisk timian , evt. litt tørket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 1 stk. snackpaprika (spiss paprika) i ringer
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pai i alle former er populær og enkel mat å servere, gjerne i følge med en god salat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 2 stk. løk
  • ca. 200 g revet hvitost
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ss hakket frisk timian , evt. litt tørket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 1 stk. snackpaprika (spiss paprika) i ringer

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 12-15 minutter til den er litt gyllen.
  3. Surr strimlet løk så vidt i en panne og ha den i det ferdige paiskallet.
  4. Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost og snackpaprika i ringer.
  5. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

 

Server paien varm med en frisk salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 17:13:46