Veganske pepperkaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Pepperkaker er noe de fleste ønsker å ha i kakeboksen og disse veganske pepperkakene er noe som alle kan kose seg med i julen. Oppskriften gir ca. 50 pepperkaker. 

Ingredienser

  • 1 dl lys sirup
  • 2 dl sukker
  • 150 g margarin
  • 1 dl plantebasert fløte
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts hel nellik
  • 1 ts frisk ingefær
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts bakepulver

Glasur

  • 250 g melis
  • 1 ts sitronsaft
  • ca. 2 ss vann

Slik gjør du

  1. Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen.
  2. Rør inn fløten. Ha i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt.
  3. Ha deigen i en bolle med lokk og sett den i kjøleskapet til neste dag.
  4. Forvarm ovnen til 175 ° C.
  5. Strø et tynt lag med mel på bakebordet. Kna deigen sammen og kjevle ut til en cirka tre millimeter tykk leiv. Ikke bruk for mye hvetemel til utbakingen.
  6. Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer. Etter hvert som figurene blir ferdige, legg de på en stekeplate med bakepapir. Børst bort overflødig mel før steking.
  7. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175 ° C i 8-10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
  8. Sikt melisen og rør inn sitronsaft og vann til en tykk glasur. 
  9. Fyll glasuren i en konditorpose og knyt igjen. Klipp et lite hull i det ene hjørnet når kakene skal pyntes. Dekorer etter eget ønske. La glsuren tørke helt.

Veganske pepperkaker

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.