Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. lettsaltet svineknoke
  • 200 g tørkede gule erter
  • 1 stk. løk , finhakket
  • 1 stk. sellerirot , i terninger
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 l vann
  • 2 stk. gulrot , i terninger
  • 1 stk. purre , i ringer
  • 4 stilker frisk timian
Del

Tradisjonell ertesuppe

(13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. lettsaltet svineknoke
  • 200 g tørkede gule erter
  • 1 stk. løk , finhakket
  • 1 stk. sellerirot , i terninger
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 l vann
  • 2 stk. gulrot , i terninger
  • 1 stk. purre , i ringer
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du


Du trenger: erter, lettsaltet svineknoke, løk, gulrot, purre, timian, knollselleri (sellerirot), pepper og laurbærblad. 
  1. Legg erter i rikelig med vann over natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene.

  1. Legg svineknoke, erter, løk, selleri, laurbærblad og timian i en gryte. Hell på ca. 2 liter vann, og kok opp.

  1. Skum godt av, og la det trekke i 3 timer under lokk. 

  1. Tilsett gulrot og purre når det er 20 minutter igjen av koketiden.

  1. Ta opp svineknoken, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppen.

  1. Smak til suppen med grovmalt pepper.

Server ertesuppen med flatbrød og godt smør. Mange foretrekker også å servere pannekaker og ertesuppe sammen til middag. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant