Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjømannsbiff

Sjømannsbiff

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe eller rundstek
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. løk , i skiver
  • 11 stk. potet , i skiver
  • ca. 3 dl mørkt øl
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (gjerne vann og terning)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Også i en trang bysse langt til havs skulle maten smake godt. Da var det greit med retter som mer eller mindre gjorde seg selv i ovnen, slik at benkeplassen kunne benyttes til noe annet. Sjømannsbiff stammer fra Sverige, men det har ganske sikkert også vært servert liknende retter om bord i norske skip. Mørkt øl gir retten en karakteristisk smak. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g bankekjøtt av storfe eller rundstek
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. løk , i skiver
  • 11 stk. potet , i skiver
  • ca. 3 dl mørkt øl
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet) (gjerne vann og terning)

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dryss gjerne over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.

Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 °C. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 22:00:19