Påskefrikassé

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Med benfritt grytekjøtt av lam kan du ha denne deilige lammefrikasseen på bordet i løpet av en liten time. Her har vi "jukset" med frosne grønnsaker og men mens kjøttet koker har du jo tid til å forberede friske grønnsaker også! Dette er kosemat som passer godt på hytta – for eksempel i påska.  

Ingredienser

  • 112 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 6 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 pk frossen grønnsaksblanding
  • 1 dl vann
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ts sitronsaft
  • 14 ts malt hvit pepper
  • 12 ts salt
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt, skum av.
  2. Tilsett salt og la kjøttet trekke ved svak varme i ca. 45 minutter. Løft ut kjøttet og ha i grønnsaksblandingen. La grønnsakene koke i 3 minutter.
  3. Lag en jevning av vann og hvetemel og ha i litt og litt i gryten, mens du rør forsiktig om.
  4. Ha i sitron og rømme. Smak til med salt og pepper. Anrett kjøttet på et fat og ha sausen med grønnsaker over.

Server med kokte poteter.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.