Kjøttmølja fra Troms

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Mat av sau og lam har lange tradisjoner i Troms. Fersk som salt ble den brukt når man ikke hadde frysemuligheter. Både innenlands og ved havet ble lam en del av matkulturen.

Ingredienser

  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 kg potet
  • 500 g kålrot
  • 500 g gulrot
  • Ca. 112 l vann
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i passe store stykker, ca 3x4 cm.
  2. Del grønnsakene i passe store biter, ca 2x2 cm.
  3. Ha kjøtt og grønnsaker i en kjele. Hell på vann til det dekker og kok til kjøttet er passe mørt, ca. 2 timer.
  4. Smak til med salt og pepper.

Server i store, dype tallerkener med skje, kniv og gaffel, og med hjemmelaget flatbrød ved siden av. Bløt flatbrødet i møljekraften.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.