Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kålrotstappe

Kålrotstappe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kålrot
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kålrotstappe, kålrabistappe, kålrotmos, kålgraut eller nepgraut - kjært barn har mange navn, og sikkert enda fler enn dette! Sikkert er det iallfall at dette er et tradisjonelt og viktig tilbehør til pinnekjøtt, saltkjøtt og andre stekte og røkte kjøttretter.   

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kålrot
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Serverer du kålstappen til salt kjøtt, pinnekjøtt eller smalahove kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 24.04.2024 11:57:05