Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laks i skiver
  • 2 l vann
  • 6 ss salt
  • 2 ts hel pepper

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g kaldt smør i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

  • 600 g potet
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g laks i skiver
  • 2 l vann
  • 6 ss salt
  • 2 ts hel pepper

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 200 g kaldt smør i terninger
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

  • 600 g potet

Slik gjør du

  1. Sett over potetene til koking.
  2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.
  3. Kok opp kremfløte til sandefjordsmøret, og la fløten koke inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt og pepperkorn. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB15 07.12.2023 18:13:30