Hjemmelagde lomper

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Lomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag lomper selv!

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 112 dl hvetemel
  • 1 dl siktet rugmel

Hvetemel til utbaking

Slik gjør du

Slik gjør du:

Denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

 1. Kok potetene med skallet på. Mos dem sammen med 1 ts salt.

 2. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel. 

 3. Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter. 

 4. Stek lompene i tørr stekepanne (gjerne på grillen) eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.