Brødstuffing med nøtter og svisker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En saftig brødstuffing med pecannøtter, pistasjenøtter, pinjekjerner og svisker. Perfekt tilbehør til kalkun eller kylling.

Ingredienser

  • 200 g daggammelt brød
  • 100 g pinjekjerner
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g pecannøtter eller andre nøtter
  • 300 g svisker , eller en blanding av aprikos, dadler og svisker
  • 4 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 200 °C.
  2. Kutt daggammelt brød i skiver og deretter terninger.
  3. Legg brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 °C midt i ovnen i rundt ti minutter eller til de er sprø.
  4. Grovhakk nøtter og frukt. Fres det deretter lett i stekepanne med litt smør, i omtrent fem minutter.
  5. Bland sammen brød, nøtter og frukt i en stor bolle. Smak til med salt, pepper og grovhakket persille.

Server brødstuffingen ved siden av helstekt kalkun og kylling

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.