1. Varm margarin i en kjele og brun kjøttet i flere omganger. Legg det over på en tallerken.
2. Fres løk og hvitløk i en kjele til løken er myk og blank. Bland inn det ferdigstekte kjøttet. Rør inn tomatpuré og paprikapulver.
3. Tilsett potet, paprika, purre, vann, buljong og karve. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i 20-30 minutter, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
Tilsett litt chili hvis du ønsker en sterkere smak på suppen. Har du gjester kan du sette tørket, knust chili på bordet, slik at gjestene kan krydre selv.
En tykk, kraftig og smakfull gryte klar til servering. Sett gjerne kjelen rett på bordet eller server i suppetallerkener.
Gulasjsuppe kan gjerne serveres med grovt brød. Det vil i så fall øke kalori- og næringsinnholdet.
Ordet gulasj er avledet av det ungarske «gulyás», som både betyr «gjeter» og er navnet på denne deilige, smaksrike kjøttsuppen. Opprinnelig ble suppen laget av gjeterne ute på Pusztaen i Ungarn. I dag finnes det et utall varianter av gulasj, og det er en populær rett i store deler av det østlige Europa.