Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
GRILLSPYD PEANØTT SATAY

Grillspyd peanøtt satay

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 3 ss nøytral olje
  • saft og skall av 2 stk. lime

  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g usaltede peanøtter

Til pynt:

  • 1 stk. grovhakket rød chili
  • 1 stk. lime i båter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mat tilberedt og servert på spyd har kommet for å bli og er populært som aldri før. Mariner gjerne kjøttet over natten og pensle dem flere ganger med peanøttsaus underveis når du griller. Slikt blir det mye god smak av. Passer perfekt som en del av et tapasbord.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss chilipaste (sambal oelek)
  • 3 ss nøytral olje
  • saft og skall av 2 stk. lime

  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g usaltede peanøtter

Til pynt:

  • 1 stk. grovhakket rød chili
  • 1 stk. lime i båter

Slik gjør du

1. Ha hvitløk, peanøttsmør, chilipasta, olje og lime i en arbeidsbolle og kjør det hele til en fin og jevn marinade med en stavmikser.

2. Skjær svinefilet i jevnstore biter og legg dem i marinaden. Dekk bollen med plastfolie og sett det kjølig.

Marineringstiden kan du selv bestemme, men en tommelfingerregel er mellom 1 time og ett døgn. Mer tid avgir mer smak.

3. Kjør de usaltede peanøttene i en foodprosessor til de er helt finhakkede.

4. Ta kjøttet ut av marinaden og tre bitene på spydene Krydre med salt og pepper.

5. Grill spydene på direkte varme i 2-3 minutter og snu dem ofte slik at du får en jevn steking og farge. Legg dem til sides for indirekte grilling når de har fått en fin jevn farge. Sett om mulig på lokk og la dem ligge til de er ferdig stekt, et par minutter. Pensle gjerne med marinade underveis.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

6. Dryss finhakkede peanøtter over spydene før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 17:00:19