Salat med byggryn, selleri og eple

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En nydelig og mettende salat av tradisjonelle råvarer med litt uvanlig følge. Byggryn kan byttes ut med for eksempel linser, spelt eller rug.

Ingredienser

  • 3 dl byggryn (gjerne røde)
  • 300 g sellerirot
  • 1 stk grønt eple
  • skall og saft av 0,5 stk sitron
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 2 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 stk granateple
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
Vis næringsinnhold
Energi
342,5kcal
Fett
11,2g
Protein
7,2g
Karbohydrater
48,1g
Jern
1,9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet.
  2. Skrell selleri og kutt den i terninger på 1-2 cm. Varm en stekepanne med litt olje, og stek terningene til de har fått fin farge, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  3. Skrell og kutt eple i små terninger. Bland med finrevet sitronskall og saft.
  4. Plukk bladene av stilken og grovhakk persillen. Rens granateple.
  5. Bland eplecidereddik og resten av oljen, og smak til med salt og kvernet pepper.
  6. Bland byggryn med selleri, eple, persille, granateplekjerner og babysalat. Ha over dressingen og vend alt raskt sammen. 

Vi har brukt røde byggryn i salaten, men er det vanskelig å få tak i, er perlebygg eller andre typer byggryn like bra. Vær oppmerksom på at noen typer må bløtlegges over natten før koking.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.