Proteinbar
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hjemmelaget proteinbar er en genial måte å få i seg rask energi på farta! Gir deg det lille ekstra før eller etter trening i en hektisk hverdag, eller om det er litt for lenge til middag. Varier gjerne med andre nøtter eller frø.
Ingredienser
1 porsjoner
-
10 stk. dadler -
200 g proteinrikt peanøttsmør -
100 g lettkokte havregryn -
30 g mandler -
2 ss honning -
2 stk. egg -
75 g mørk kokesjokolade 70% -
0,25 ts flaksalt
Slik gjør du
Norsk honning har en unik smak som skifter med sesongene. Variasjon i konsistens, farge og smak bestemmes ut fra hvor biene henter blomsternektar.
I denne oppskriften vil en lys sommerhonning bidra med lett syrlighet og sødme, mens en mørkere honning gir en større kompleksitet.
Oppbevar proteinbarene i en tett boks i kjøleskapet. De holder seg gode i 5-6 dager.