Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinerte sommerkoteletter

Marinerte sommerkoteletter

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 3 ss dijonsennep
  • 1,5 ss lønnesirup
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • saften av 1 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sommerkoteletter smaker kjempegodt når de blir grillet helt naturell, men prøv å marinere dem over natten i en marinade bestående av dijonsennep, maplesirup, olje og sitron. Smaker nemlig kjempegodt! 

Sommerkoteletter smaker kjempegodt når de blir grillet helt naturell, men prøv å marinere dem over natten i en marinade bestående av dijonsennep, lønnesirup, olje og sitron. Smaker nemlig kjempegodt! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 3 ss dijonsennep
  • 1,5 ss lønnesirup
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • saften av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene. Slik unngår du at de krøller seg når du senere skal grille dem.
  2. Legg kotelettene i en brødpose av plast, bland alle ingrediensene til marinaden og hell marinaden oppi posen. Knyt igjen, sett posen i en arbeidsbolle og sett bollen i kjøleskapet. Vend på posen noen ganger under marineringstiden.
Marineringstiden kan du selv bestemme, men en tommelfingerregel er mellom 1 time og ett døgn. Mer tid avgir mer smak.
  1. Ta kotelettene ut av posen, tørk dem med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Grilles videre i et par minutter til de er gjennomstekte.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Server marinerte sommerkoteletter med litt god sennep og en frisk salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 14:54:17