Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 50 g fersk kokos (fra kokosnøtt)

Yoghurtdressing:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 stk. finrevet skall av lime

Tilbehør:

  • 200 g langkornet middagsris med villris
  • 16 stk. grønn frisk asparges
  • 1 ts salt
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

630kcal

Energi

33.7g

Fett

39.7g

Protein

40.1g

Karbohydrater

2.0mg

Jern

Del

Laks med kokos og lime

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kombinasjonen av laks, revet fersk kokos og gresk yoghurt med lime er så å si nesten uslåelig. Dette er rett og slett et kjempegodt og sunt middagsalternativ med mye god smak. 

Kombinasjonen av laks, revet fersk kokos og gresk yoghurt med lime er så å si nesten uslåelig. Dette er rett og slett et kjempegodt og sunt middagsalternativ med mye god smak. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 50 g fersk kokos (fra kokosnøtt)

Yoghurtdressing:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 stk. finrevet skall av lime

Tilbehør:

  • 200 g langkornet middagsris med villris
  • 16 stk. grønn frisk asparges
  • 1 ts salt
  • 1 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

630kcal

Energi

33.7g

Fett

39.7g

Protein

40.1g

Karbohydrater

2.0mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland yoghurt og finrevet limeskall i en liten bolle og sett bollen i kjøleskapet.
  2. Del laksefilet i porsjonsstykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett eller i en ildfast form. Pensle fisken med sesamolje og krydre med salt og pepper.
  3. Fjern skallet på kokosnøtten og riv kokoskjøttet på et rivjern. Fordel revet kokos over fisken.
  4. Sett formen inn i stekeovnen på 200 °C og stek i 8 minutter.
  5. Kok ris etter anvisning på pakken.
  6. Skrell nederste del av aspargesene og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, 3-4 minutter (avhengig av tykkelse).
  7. Skjær lime i båter og legg sammen med fisken.

Server laksen med nykokt asparges, yoghurtdressing, ris og noen båter med lime. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant