Kyllingbryst med appelsin

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Appelsin gir kyllingbrystene en frisk og deilig smak.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingbryst (med skinn og vingeben)
  • 3 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 ss kremost naturell

Pensling:

  • 12 dl olje
  • 2 ss honning
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • ca. 8 stk rød cherrytomat
  • 2 stk appelsin
Vis næringsinnhold
Energi
400kcal
Fett
25.2g
Protein
34g
Karbohydrater
9.1g
Jern
0.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bland sammen basilikum, hvitløk og ost.
  2. Lag en lomme under skinnet på kyllingbrystene og fyll med osteblandingen. Legg kyllingbrystene over i en smurt ildfast form og pensle over olje-/honningblandingen.
  3. Sett formen midt i ovnen ved 180 °C og stek i 20–30 minutter. Skru eventuelt opp temperaturen de siste minuttene for å få litt ekstra farge på kyllingen.

Server med ris, bakt cherrytomat (bakt i ovn de 3 siste minutter av kyllingens steketid) og skinnfrie appelsinbåter.

I stedet for kyllingbryst kan du også bruke kyllinglår naturell og fylle ost- og urteblandingen under skinnet før steking. Bruk samme stemetemperatur, og øk steketiden til ca. 45 minutter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.