Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fermenterte gulrøtter

Fermenterte gulrøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l vann
  • 40 g salt
  • 500 g gulrot
  • 2 stk. blader av hodekål
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 955 kcal
Fett 4 g
Protein 39 g
Karbohydrater 151 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fermentert gulrot er godt som snacks, eller som knasende sprøtt tilbehør til maten! Fermenteringen gir grønnsakene lenger holdbarhet, i tillegg til ekstra god smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l vann
  • 40 g salt
  • 500 g gulrot
  • 2 stk. blader av hodekål
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 955 kcal
Fett 4 g
Protein 39 g
Karbohydrater 151 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fermenterte gulrøtter har lang holdbarhet i kjøleskapet. 

Fermenterte gulrøtter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB13 06.11.2024 05:41:01