Asiatiske dumplings med dip

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Asiatiske dumplings er fylte hvetedeigsputer, og er så vel restaurantmat som typisk gatemat i store deler av Asia. Variasjonene er nærmest uendelige både på smak og utseende. Her har vi valgt å fylle dem med svinekjøttdeig smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam. Oppskriften gir ca. 8 dumplings per porsjon.

Ingredienser

Dipsaus:

  • 8 ss hoisinsaus
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss sesamfrø
  • saft av 1 stk. lime

Grønnsaker til servering:

  • 2 stk. hjertesalat revet i grove biter
  • 4 stk. vårløk i tynne strimler
  • 2 stk. gulrot i tynne strimler
  • 8 stilker frisk koriander

Dumplingsfyll:

  • 3 vårløk
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1,5 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter revet hvitløk
  • 50 g finhakkede hermetiske bambusskudd
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ts sesamolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Deig:

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 dl vann
Vis næringsinnhold
Energi
369.7kcal
Fett
11.5g
Protein
27.3g
Karbohydrater
36g
Jern
3.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Rør sammen hoisin, søt soya, sesamfrø og limesaft til dipsaus. La sausen stå i kjøleskapet for å trekke smak mens du tilbereder resten.
  2. Skjær gulrot og vårløk i tynne strimler. Riv hjertesalat i grove biter. Legg grønnsakene kaldt frem til servering.
  3. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, bambusskudd, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper. Stek gjerne en liten prøvekake for å smake om fyllet er nok krydret.
  4. Kjør hvetemel og vann raskt sammen i en foodprosessor. Blandingen ser litt klumpete ut, men skal samle seg og kjennes smidig om du klemmer på den. Hell blandingen ut på benken, og klem den sammen til en deig.
  5. Skjær av 1/3 av deigen. Pakk resten av deigen inn i plastfolie slik at den ikke tørker ut. Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til en 2 mm tykk leiv. Stikk ut små sirkler med en rund utstikker eller et kjøkkenglass, ca. 6-8 cm i diameter. Dekk dem med plast, og kjevle ut resten av deigen i to omganger.
  6. Fyll én og én dumplings. Ha en god teskje fyll i hver. Bruk litt vann som lim langs kanten på den ene siden. Brett deigen sammen, klem lett og lag 5-6 folder i et mønster langs kanten.
  7. Ha olje i en varm stekepanne. Legg i alle dumlingsene, og brun dem raskt på middels varme til de får en gyllen farge på undersiden. Hell i 1 dl vann, og legg på lokk. Kok dem videre til alt vannet har fordampet, ta av lokket og la dem steke i ytterligere 2 minutter før du tar pannen av platen.

Anrett dumplings med friske grønnsaker, koriander og dipsausen.

Asiatisk mat inneholder generelt mye salt. Sauser som for eksempel soyasaus, kecap manis (søt soyasaus), hoisinsaus og teriyakisaus inneholder en del salt. Spiser du mye asiatisk mat kan det lønne seg å velge de saltreduserte alternativene.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.