Ingredienser

  • 800 g røkt skinke
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olje til steking
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 pk sukkererter
Del

Røkt skinke med rask risotto

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Røkt skinke er enkel og lynrask mat, siden den allerede er ferdig kokt. Smaksrik er den også, da den er saltet og røkt. Her inspirerer vi til en rask risotto.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g røkt skinke
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olje til steking
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 pk sukkererter

Slik gjør du

  1. Rens og finhakk løk. Fres den i en kjele med olje.
  2. Tilsett ris, buljong, matfløte, salt og pepper. La det koke opp. Ha på lokk og la det koke i ca. 10- 15 minutter. Rør rundt av og til. 
  3. Del sukkererter i strimler. Ha de i risottoen og la det småkoke videre i ca 2 minutter. 
  4. Skjær juleskinke i tynne skiver og server ved siden av risottoen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant