Reinsdyr, potet og løk

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Det enkleste er ofte det beste – her i form av poteter og løk, som sammen med tynne skiver av mørt reinsdyrkjøtt bringer smaken av ren natur inn på kjøkkenet. Nyrørte tyttebær hører naturligvis med.

Ingredienser

  • 350 g kokt potet
  • 1 stk løk
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 350 g flatbiff av reinsdyr
  • 6 stk knuste einebær
  • 1 dl rørt tyttebær til servering

Slik gjør du

1. Skjær løk i tynne båter og potet i skiver/biter.

2. Varm en stekepanne med margarin eller olje og fres løk til den begynner å bli myk. Tilsett poteter og stek videre til løken er gyllen og potetene har fått fin farge.

3. Hell alt i en skål og sett til side.

4. Skjær kjøttet i tynne skiver. Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer margarin. Stek kjøttet raskt på høy varme til det får farge.

Reinsdyrskav eller suovas (røkt reinsdyrskav) passer også godt i denne retten.

5. Ha potet og løk tilbake i pannen og la det hele bli gjennomvarmt. Krydre med litt salt, pepper og knuste einerbær. Server med én gang, gjerne med rørte tyttebær ved siden av. 

Har du frisk eller frosset sopp, er det godt å føye til det sammen med resten av ingrediensene. Mange vil også gjerne ha mer grønnsaker til. En god salat eller dampede aspargesbønner passer godt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.