Ingredienser

  • 350 g flatbiff av reinsdyr
  • 350 g kokt potet
  • 1 stk. løk
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 dl rørt tyttebær til servering
Del

Reinsdyr, potet og løk

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det enkleste er ofte det beste – her i form av poteter og løk, som sammen med tynne skiver av mørt reinsdyrkjøtt bringer smaken av ren natur inn på kjøkkenet. Nyrørte tyttebær hører naturligvis med.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 350 g flatbiff av reinsdyr
  • 350 g kokt potet
  • 1 stk. løk
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 6 stk. knuste einebær
  • 1 dl rørt tyttebær til servering

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne båter og potet i skiver/biter.
  2. Varm en stekepanne med margarin eller olje og fres løk til den begynner å bli myk. Tilsett poteter og stek videre til løken er gyllen og potetene har fått fin farge.
  3. Hell alt i en skål og sett til side.
  4. Skjær kjøttet i tynne skiver. Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer margarin. Stek kjøttet raskt på høy varme til det får farge.
Reinsdyrskav eller suovas (skavet røkt reinsdyrkjøtt) passer også godt i denne retten.
  1. Ha potet og løk tilbake i pannen og la det hele bli gjennomvarmt. Krydre med litt salt, pepper og knuste einerbær. Server med én gang, gjerne med rørte tyttebær ved siden av. 
Har du frisk eller frosset sopp, er det godt å føye til det sammen med resten av ingrediensene. Mange vil også gjerne ha mer grønnsaker til. En god salat eller dampede aspargesbønner passer godt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant