Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré eller ketchup
  • 2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup)
Del

Hjemmelaget tomatsaus

(6)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sausen er super som pizzasaus, som pastasaus, og kan bli til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe som kan serveres med halve egg.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré eller ketchup
  • 2 ts sukker (sløyfes hvis du bruker ketchup)

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk, og fres det mykt og blankt i olje.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La sausen småkoke så lenge du har tid, og smak den til med sukker, salt og pepper. Tynn eventuelt sausen med litt vann, hvis den blir for tykk. Bruk gjerne stavmikser for å få den helt glatt.
Når tomatsausen lages av en boks hermetiske tomater blir det 1/2 liter ferdig saus. Oppbevar sausen i kjøleskapet – den er holdbar i ca. 1 uke.

 

Sausen er super på pizza, til pasta, og tilsetter du 3-4 dl vann og 1 hønsebuljongterning blir den til en deilig, hjemmelaget tomatsuppe. Server den rykende varm, med halve, hardkokte egg i.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant