Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Egg cocotte

Egg cocotte

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 ss margarin til smøring
  • 1 dl revet hvitost
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 8 stk. rød cherrytomat
  • 4 stk. egg
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 4 skiver grovt brød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 292 kcal
Fett 17 g
Protein 16 g
Karbohydrater 17 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bakte egg, eller Oeufs en Cocotte, er en elsket fransk klassiker. Server egg cocotte med ristet brød, og du har et fantastisk lite lunsjmåltid.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 ss margarin til smøring
  • 1 dl revet hvitost
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 8 stk. rød cherrytomat
  • 4 stk. egg
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 4 skiver grovt brød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 292 kcal
Fett 17 g
Protein 16 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220°C.

trinn du kan merke av

Egg cocotte smaker ekstra godt med litt hakkede grønnsaker, sopp eller skinke.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Visste du dette om egg?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB13 13.10.2024 16:16:39